Sun, Dec 10 | 東大阪市立 旧河澄家

日本文化体験 餅つきイベント

We will hold the Japan traditional event ;MOCHITUKI EVENT in HIGASHI OSAKA on 10th in December :) You can eat Mochi with every kind of taste like soy sauce,Toasted soybean flour ,contact CIRCO. Let's get through activety in Japan's traditional place and enjoy Japan culture.
受付停止

日時・場所

Dec 10, 2017, 1:00 PM
東大阪市立 旧河澄家, 日本、〒579-8003 大阪府東大阪市 大阪府東大阪市日下町7丁目6−39

イベントについて

日本語説明文は、下記にございます。

Hi,everyone!

This is a Meet up event!

This time , we will get through Japan's traditional culture:).

This Meetup is for people who are interested in ,making friends,having friends,having fun and also language learning/teaching.Come and have a look.

Let's enjoy this event with us

We will hold the Japan traditional event ;MOCHITUKI EVENT in HIGASHI OSAKA on 10th in December :)

You can eat Mochi with every kind of taste like soy sauce,Toasted soybean flour ,contact CIRCO.

Let's get through activety in Japan's traditional place and enjoy Japan culture

WHAT IS MOCHITUKI??

An Usu (Japanese: 臼) is a large Japanese Stamp mill with a pestle called kine (IPA: [ˈkinɛ̝], Japanese: 杵), used to pound rice or millet.

While the function of an usu is similar to the smaller suribachi and surikogi mortars, the shape is very different, as the usu usually lacks the rough pattern in the bowl, and has a differently shaped pestle which is used in a different manner.

And,Rice cake, mochi, is now usually only made for special celebrations such as New Year, but it used to be eaten year-round. To make rice cake, mochi, steam short-grain japonica glutinous rice, mochigome, and pound it while it's hot using a rice mortar, or usu, and a pestle, or kine. A mochi pounding machine kneads, rather than pounds, the rice, and while the finished product seems to be the same as mochi made with an usu and kine, it is actually very different. Mochi made with a machine becomes very soft, has no body, contains a lot of air bubbles and easily melts in soup.

<KYU KAWAZUMI KE>

It is a private house since the Edo period. There is also a traditional garden called "Kayoizu garden" which has a vibrant big edge and 100 years of history. The poet at the Edo period gathered and watched while watching the garden.

It is a place where you can feel Japanese culture and old-fashioned atmosphere.

こんにちは!12月10日 日曜日に東大阪市で『おもちつきイベント』を開催します!

醤油、きな粉、おしるこなど色々な味のおもちを食べることができます😋

日本の伝統的な場所で日本の文化を楽しみましょう!

一部

13:00〜14:15

”吉本芸人ラフ次元とお餅つき”

詳細↓

13:00〜13:15

aチームbチームの2つに分かれてもらい(受付時にどちらのチームか伝えます)

aチームから、ラフ次元さんと一緒に1人ずつローテーションして臼と杵を使って餅つき体験していただきます。

その間bチームは、旧河澄家の館内を周って古民家を見学していただきます。

13:15〜13:30

aチームbチーム体験入れ替わり

13:30〜14:45

全員、ついたお餅を丸めてお持ち帰り用のお餅を作っていただく

13:45〜14:10

旧河澄家からお汁粉の配布を行い食べてもらいます

二部

14:15〜15:00

ラフ次元による漫才もしくはコント鑑賞

〈イベント会場:旧河澄家とは?〉

江戸時代からある民家です。風通しの良い大きな縁側や100年の歴史がある釜戸、"枯山水庭園"と呼ばれる水を使わない伝統的な庭もあります。江戸時代の歌人が集まり庭を眺めながら歌を詠みあったそうです。

日本の文化や昔ながらの雰囲気を感じることができる場所です。

それでは、皆様とお会いできることを楽しみにしています!

もし、質問などございましたらお気軽にお問い合わせください。

おもちをついて、食べて楽しみましょう!!😆👌🏻

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